Alleen reizen naar Caribisch Nederland zijn deze winter toegestaan vanuit Nederland. In elk geval tot half januari 2021. Voor andere landen buiten het Nederlands Koninkrijk geldt er een negatief reisadvies. Dit betekent dat het veilige en zonnige Curaçao gewoon toegankelijk blijft, ook in de kerstvakantie. Waarom is Curaçao nog meer een goed idee? Wij sommen de 10 grootste voordelen op! 

1. Het coronavirus heeft op Curaçao weinig om zich heen kunnen slaan en weinig (2) slachtoffers gemaakt. De besmettingen zijn nog steeds dalende en in juli 2020 waren er zelfs 0 besmettingen op het eiland en was het eiland corona-vrij.

“Curaçao is momenteel misschien wel het veiligste land ter wereld”

2. Wist je dat je vanuit Nederland een PCR test moet doen voordat je naar Curaçao wil reizen? Alle toeristen die vliegen vanuit medium-risico landen zoals Nederland zijn negatief getest met de PCR test. Dat moet je vast een prettig gevoel geven als je in het vliegtuig zit. Met een positieve PCR test mag je het toestel niet in en dit is ter bescherming van jezelf, je mede-toeristen en natuurlijk ook de inwoners van het eiland. 

Curaçao is momenteel misschien wel het veiligste land ter wereld. Zonder een negatieve PCR test mag je niet vliegen.

3. Curaçao is momenteel misschien wel het veiligste land ter wereld. Geen brandhaarden zoals in Nederland, geen plotselinge stijgingen of veel sterfgevallen. Het coronavirus lijkt op Curaçao vanaf meet af aan onder controle. De lokale viroloog Izzy Gerstenbluth wordt daarom beschouwd als een held. Hij komt over als een rationeel denkende en deskundige man en daar kan menig land jaloers op zijn! 

4. Het leven en bijna alle activiteiten vindt in de buitenlucht plaats. Dit is een groot voordeel want hierdoor blijven de kleine druppels (aerosolen) niet in de lucht. Buiten ontbijten, lunchen en dineren (hier is de horeca wél lekker open)? Geen probleem met het grote aanbod aan restaurants (aan zee). En de bezienswaardigheden, tours en excursies? Die zijn gelukkig ook 95% lekker buiten. Door het mooie weer dat het eiland zo’n 365 dagen per jaar kent is dit geen enkel probleem!

Het buitenleven van Curaçao. Proef het zomergevoel alle dagen van het jaar, zelfs in hartje winter

5. Er is op Curaçao zon in overvloed, zelfs in hartje winter is het prachtig weer! Er kan dus volop vitamine D worden opgebouwd die je nodig hebt om je immuunsysteem te versterken. Alle dagen van het jaar is het rond de dertig graden en perfect strandweer. Die zonnestralen zijn natuurlijk ook weer goed voor je humeur, want het is prima voor te stellen dat je de zon door alle corona-perikelen flink hebt moeten missen!

6. Zonnig Curaçao is dus goed voor je weerstand. En dat komt je wanneer je terug bent in Nederland weer ten goede. Als je in de winter wat extra weerstand wil opbouwen kun je er dus voor kiezen om op zonvakantie naar Curaçao te gaan, naast die extra voedingssupplementen. 

7. Het is een heerlijke plek om vakantie te vieren, zelfs in de corona tijd! Klik hier om te bekijken hoe een weekje vakantie op Curaçao eruit kan zien. Zoals je ziet is er niet heel veel verschil met voorheen. En het grootste voordeel is misschien wel dat Curaçao betaalbaarder dan ooit is! Zo zijn de meest luxe hotels en pakketreizen nu voor een prikkie te boeken.

“Geen paleis voor een prikkie, wel een pakketreis voor een prikkie”

8. Curaçao is het enige land in het Caribisch Nederland waar het stabiel en code geel is. Doordat er kritisch wordt gekeken naar de besmettingen en wat er in de rest van de wereld gebeurt qua voorzorgsmaatregelen lijkt de corona situatie op Curaçao zeer stabiel te zijn.

Even geen corona klets, maar gewoon eens andere gesprekken voeren en af en toe een duik nemen om af te koelen.

9. In Nederland word je waarschijnlijk helemaal gek met iedereen die over corona praat. Nieuws waar het alleen maar over het coronavirus draait en beperkingen die je door de corona voelt. Op Curaçao voel je de rust. Hier is corona minder aan de orde van de dag en kun je ook gewoon eens gesprekken voeren over waar je vanavond uit eten zult gaan. Niet de hele dag corona klets geeft rust. Heerlijke afwisseling, niet waar?

10. Als laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste. Het eiland kan jouw steun hard gebruiken! Hoe mooi is het dat je geen geld hoeft te doneren om Curaçao te steunen, maar dat je gewoon je koffers moet pakken en volop moet genieten van je vakantie? Het eiland is hard getroffen door de economische gevolgen en jij draagt direct jouw steentje bij door vakantie te vieren. Op vakantie gaan naar Curaçao is dus eigenlijk ook gewoon een goede daad!

LAAT EEN BERICHT ACHTER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.