Dating op Curacao.. Waar vinden we Mr or Ms Right??

tropischetoestanden05Curacao heeft sinds kort een eigen dating bureau! Ik hoorde laatst een radio interview met de eigenaresse. Een dame van middelbare leeftijd die het leuk lijkt om mensen te koppelen. Ze is net begonnen, heeft nog geen match gemaakt, maar is ervan overtuigd dat ze er goed in is. Via de website kan je jezelf inschrijven bij het bureau. Je vult je gegevens in en ze gaat voor je aan de slag door in de eigen database te zoeken naar de voor jou ideale match!

Het interview zet mij aan het denken en ik vraag mij af hoe het er eigenlijk voor staat in datingland op Curacao. Tijd voor mij om als single vrouw eens op onderzoek uit te gaan. Kloppen de klachten van mijn vrijgezellen vriendinnen dat er geen normale mannen op het eiland te vinden zijn?? Of getrouwd en op zoek naar een byside, of er zit toch minimaal een steekje of 10 los. Iemand in de kroeg oppikken voor een nachtje is natuurlijk niet de uitdaging. Die begint pas bij het vinden van een echte levenspartner; verliefd zijn, iets moois opbouwen, samenwonen en uiteindelijk trouwen en wat leuk nageslacht creëren.

Maar waar begin je op een klein eiland als Curacao, waar je iedereen wel via via kent? Piet is namelijk de ex van een vriendin van je nicht. Zodoende weet je dat Piet vroeger zijn vrouw sloeg en er 3 bysides op na hield.
Truus is gescheiden van Piet, sindsdien vrijgezel, depressief met slaapgebrek, maar houdt zichzelf op de been door haar drie debiele kinderen die ze van Piet heeft. De kinderen gaan om ieder weekend naar Piet die inmiddels samenwoont met zijn geïmporteerde Colombiaanse dushi. Is Truus haar kans op een nieuwe standvastige relatie verkeken??
Is er nog een man in de nabije omgeving die zijn vingers aan dit vuurtje wil branden of zijn er meerdere opties??? .

Ik besluit mij te richten op het medium dat de afgelopen 7 jaar behoorlijk populair is en al voor verschillende gelukkige relaties in mijn vriendenkring gezorgd heeft: de datingsite. Ik zie dat er meerdere zijn die zich op de Antillen richten. Na enig wikken en wegen besluit ik mij te richten op de meest professioneel ogende, te weten caribbeancupid.com. Ik maak een profiel aan. De meeste gegevens die ik invul over mezelf kloppen, namelijk leeftijd, uiterlijk etc. Na een ellenlange vragenlijst te hebben ingevuld met vragen over roken, drinken, huisdieren, wel of geen kinderen hebben/willen en uiteraard een beschrijving over mijn ideale partner kan ik gaan zoeken naar “mister right”. Optioneel kan er een foto toegevoegd worden. Na enig “afbeelding googlen” kom ik bij een leuke, blonde, gezond ogende surfgirl uit. Ik besluit dat zij het visuele gedeelte moet vullen. De ideale man moet voor mij woonachtig zijn op de Nederlandse Antillen, in leeftijdscategorie tussen de 25 en de 40 en een profiel met foto hebben. In totaal brengt mij dit op 111 resultaten. Ik blader door de foto’s en kijk naar de verschillende namen. Uiteraard staan er mannen op die ik via via of uit het uitgaansleven ken. Tja, het blijft een eiland. De foto’s bestaan uit keurige mannen in pak, tot patsers met ontblootte bovenlichamen die zichzelf namen hebben gegeven als Powershake en The Big Man. Ook guys die eruit zien alsof ze net uit Bon Futuro zijn vrijgelaten en opzoek zijn naar hun soulmate. Ik moet mijn vriendin die met mij mee zit te kijken bijna van het beeldscherm wegtrekken als Pablo Chirino met zijn sportschool lijf voorbij komt. Verlekkerd maakt ze uit zijn profiel op dat zijn afkomst “mixed” is en hij dus uit vele landen komt. Ik vraag me af wie van ons twee nu eigenlijk blond is. Ik kom niet meer bij van het lachen, terwijl zij gierend van de lach richting bed verdwijnt om te gaan dromen over vele werelden en verre landen. Ik maak nog wat grapjes maak over Pablo Mucho Mundo i bo ta mi batidos dushi! Taaltechnisch waarschijnlijk helemaal ruk, maar ze snapt wat ik bedoel.

tropisch06Uiteraard moet ik ook even kijken wat Caribbeancupid voor de mannen in de aanbieding heeft. Even wat dushi’s uitchecken dus. Dezelfde zoekopdracht maar dan gaan we op zoek naar de heteroseksuele vrouw. 48 resultaten. En ik moet zeggen, 48 bescheiden vrouwen! Het valt me reuze mee.. wat een nette meisjes!!

Hoewel mijn lesbische gevoelens zich ergens op een vriespunt begeven besluit ik ook maar eens te kijken hoe het met de homoseksuelen staat op deze datingsite. Staan deze op een Caribische datingsite? Op veel eilanden pretenderen ze echt geen mensen van “de andere kant” te hebben. Echt waar! Heel veel eilanden in het Caribisch gebied zijn homoloos.. Let’s find out!

Allereerst de Nederlands Antilliaanse lesbienne, wat voor soort vrouw is dit? Ik besluit mijn vind kansen te vergroten en vul geen leefijd in. In totaal 19 resultaten. Een overduidelijk fakeprofiel, een paar echt leuke dames en een vrouw met een foto waarbij ze in de kerk zit. Dit oogt enigszins dubieus bij deze zoekopdracht…
14 mannelijke homoseksuelen vind ik in totaal. Leuk om te weten, maar helaas, geen relatiemateriaal voor mij.

Als laatste vind ik het belangrijk om een aantal dingen te testen. Hoe serieus is een dergelijke datingsite? Is het allemaal automatisch gestandaardiseerd of kijken er echt mensen mee die gegevens checken? Ik plaats een fakefoto van een meisje van een jaar of 14. Een half uur later heb ik keurig een email met de melding dat ze deze foto niet kunnen plaatsen, omdat het een kind betreft. Chapeau!

Ik heb een aantal leuke uren op de site doorgebracht, maar besluit mijn profiel toch maar te verwijderen. Het kost veel tijd. Profielen bekijken, over een weer mailen, afspraakjes maken en dan maar kijken of “de klik” er is. Ik besluit dat het niks voor mij is en dat op het juiste moment “mister right” voor mijn neus staat op een feestje, in de kroeg, op de belegafdeling van de supermarkt, op het werk, of gewoon bij vrienden. Ku dios ke.
Wel moet ik zeggen: ben je vrijgezel, neem eens een kijkje.. je weet nooit!

17 Reacties op "Dating op Curacao.. Waar vinden we Mr or Ms Right??"

 1. Renata says:

  Leuk idee, geef ook maar de naam van die mevrouw en haar website. Mischien dat er voor de kerst nog iets te regelen valt.

 2. Marlous says:

  Kon het niet zo snel vinden…. dus als iemand de gegevens heeft: posten!

 3. Sandra says:

  Super leuk stukje om te lezen! Ik kan uit ervaring spreken dat je beter iemand “zo” op straat kan tegen komen. Nooit de hoop opgeven!

 4. Suus says:

  Erg leuk stukje weer! En wat een ontzettend leuke foto’s toch altijd! 😉

 5. ce says:

  Misschien ook een tip, gewoon aan de bagageband bij Hato of aan de uitgang staan. Is maar een tip, voor mij wel gelukt!

 6. webmaster says:

  @ ce
  Dat is leuke plek! Ik voeg toe dit wel te doen na een korte vlucht. Ik zie er zelf na een reis van 12 uur vanuit NL iets minder charmant uit 😉

 7. Paddycrack says:

  heb even je story gelezen en lig aardig dubbel kan ik je zeggen! hahaha nou voor mij dus niet echt mijn ding. Net gesetteld hier vanuit het koude NL voor 3 jaar. Grappig en wie weet kom ik je zomaar tegen en denken we hé dat is ze!

  S6

 8. Mr Mii :) says:

  Hey!

  Een datingbureau op Curacau is slim bedacht. Vooral voor de nieuwkomers op het prachtige eiland die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Ik zit er aan te denken om met Kerst samen met mn stiefbroer naar Willemstad te gaan. Kijken hoe het werkelijk is op het eiland. Ook wij zitter er aan te denken om te gaan emigriren naar een mooi land. En dan zou het wel leuk zijn om in contact te komen met serieuze mensen 🙂

  Wanneer komen wij de website te weten van deze mevrouw die de datingbureau begon? Zal wel handig zijn.

  Groeten Mr Mii, (Kevin, 23.06.1987, Apeldoorn)

 9. Marlous says:

  Ik heb ook inderdaad naar de link van de site gezocht tbv deze column, maar helaas niet gevonden.. dus als iemand de contactinfo weet, post die dan even!!!

 10. Mr Mii :) says:

  Hey Marlous,

  Ik heb wel een linkje voor je. Dit is helaas niet alleen voor Curacao (Waar ik wel om gevraagd had, maargoed, liever iets dan niets)
  De link heb ik opgeslagen in mn Fafo-lijst, en zit nu niet op mn eigen pc.
  Ik zal hem v.d week even posten, speciaal voor jou 😉

  Verder nog mensen die in hun eentje naar Curacao willen?

 11. Lisa says:

  Curacao I’m on my way. So check Hato the 12th of jan. 2011!!

 12. Pablo Chirino says:

  Even een opmerking….jij bent echt blond….en je vriendin niet. Ik ben Pablo en als je je misschien wat meer verdiept had in Curacao dan heb je misschien in de gaten dat Curacao en potpourri is van vershillende nationaliteiten en mensen gemixed zijn. Dit is nu de reden waarom ik weinig tot geen interesse heb in makamba-vrouwen .Ondanks dat jullie beweren uit een multiculturele samenleving te komen zijn jullie in gedachte dat nog steeds niet ( het merendeel) … dat blijkt wel uit je artikel. Het merendeel van jullie meiden komt afgereisd naar Curacao om een leuke tijd te hebben en om een leuke dushi te vinden , onder het genot van zon,zee en alcohol, want in dat koude kikkerlandje vind je je prins maar niet. Ondanks het zoenen van die zovele kikkers wordt er maar geeneen een prins… dus laten we Curacao maar eens proberen ..en dat kunnen we ook niet aan…..dus aan wie ligt het nu eigenlijk ?
  Ik heb geen site nodig ..heb mijn prinsesje al gevonden… een Latijns prinsesje wel te verstaan. Ohhh ja..die site heeft me wel een aantal leuke correspondentie-vrienden opgeleverd maar ja…daar moet je je talen voor beheersen en zeker niet “blond” zijn.
  Veel succes met het verkrijgen van een dushi…. je kan het wel gebruiken met die instelling.

 13. Narain Radjesh says:

  goede dag

  het is een leuk iets hoor.
  ik ben over 2 weken op Curacao als de mogelijkheid bestaat kan ik een leuke dame ontmoeten voor een week aub

  de groeten van Radjesh

 14. hansel says:

  ikben ook geinteresseert in deze voor een serieuze partner aldaar

 15. hansel says:

  please answer me again

 16. john says:

  ik ben op zoek naar een mooie relatie

 17. john says:

  ik ben op zoek naar een mooie relatie, een normale mooie meisje , een life karakter en zelfstandig, zelfverzekerd

Plaats een reactie